fredag 7 november 2008

EHS-you rock!



"Att spela en roll är inte svårt men att spela sig själv är en utmaning", menar dramaläraren i High School Musical 3.

Väl förberedda kom vi till bion idag, dottern dagen till ära iklädd t-shirt med EHS-tryck (East High School), sonen sedan länge förberedd med musiken till filmen i MP3:lurarna samt systerdottern seendes filmen för andra gången.

High School Musical 3, dagens motsvarighet till barndomens Fame, innehåller så mycket mer än bra musik och dansande basketlag: Kampen mellan det onda och goda, tvivel och kval inför framtiden och konsten att göra det rätta valet, att vara sann mot sig själv och sina drömmar. Och så kärleksparet av kärleksparen, Troy och Gabriella, standing tall, no matter what. De är förresten ett par in real life också.

Den manliga delen av publiken fick sig en hel del lärdomar till livs:
Hur man enklast fixar en date till skolbalen ( genom att med blomsterkvast i högsta hugg hövligt fråga damen ifråga in front of the whole school, typ). Att man som tjej aldrig tackar nej till favoritpizzan, särskilt inte med chokladdoppade jordgubbar till efterrätt, och särskilt inte om godsakerna levereras i en korg, uppsvingandes balkongvägen...

Ja, hur eller hur så satte filmen i alla fall spår hos kidsen. Sonen smet på hemvägen in i en affär och köpte tidningen High School Musical 3, med en massa samlarbilder och posters, "så att man minns filmen forever". Dottern gjorde ett eget litet konstverk föreställande Gabriella och Troy (se nedan).

Kanske satte den film jag visade idag på min lektion i mera engelska också spår hos eleverna.
På grund av en förlorad fjärrkontroll och därmed en omöjlighet att navigera bland the subtitles fick vi helt sonika nöja oss med den danska översättningen av filmen. Men, men lite dubbelinlärning har väl aldrig skadat???

Kramisar

Inga kommentarer: