torsdag 10 september 2009

Delade meningar



Å så var det detta här med att inte lägga sig i...låta kidsen bli egna individer med eget tycke, vilja och smak...

Dottern har lagt fram morgondagens klädkollektion och jag kan bara säga totalpunk. Tights i svart med vita hjärtan kombineras med en axelbandsklänning i gul-och rosablommigt, hur omatchat som helst men det är hennes eget val. Fast jag frågade förstås om hon hade TÄNKT TILL ordentligt och jadå, det hade hon.

Det där med egen vilja ja; nu har ju kidsen ofta riktigt raffiga motiveringar och argument till att INTE vilja göra ditten eller datten, det räcker inte längre med att säga att något skall ske för att mamma eller pappa säger så. Näe, det skall ifrågasättas, stötas och blötas och nästan krävas vetenskapliga förklaringar.

Sonens kommentar häromdagen, då han ombads plocka ur diskmaskinen, var ganska obetalbar: "Nej, det tar för mycket tid från min läxläsning".

Snart äts det sen middag i det wilhelmssonska residenset, lite ersättning för fredagsmysmiddagen. Den firar vi nämligen på olika håll; jag med mysig samvaro med kidsen hemma hos en klassskompis till sonen och hans mamma, maken som assisterande hantverkare hos en barndomskompis.

Ha det så gott allihopa och TGIF, soon....!

Inga kommentarer: