fredag 16 oktober 2009

Fredagskåseri


Svisch, och så var den här veckan till ända!

Är det livet som går så här snabbt, eller?

På IKEA skyltar man visst redan med allehanda julsaker, undrar om det inte börjar bli dags att hotta upp slingmaskineriet i år???


Linas matkasse har vi njutit av denna vecka och jag lovade sonen att meddela att hans absoluta favvorätt blev de köttfärs-och fetaostgratinerade bifftomaterna; den fick tio poäng av tio möjliga.

Min farhåga, så klart kidsrelatrerad, inför provkassen med Linas blev delvis besannad.

Inte för sonen, han tyckte det hela var mycket spännande, såg mycket fram emot de olika rätterna samt deltog med iver i tillverkningen av kikärtssoppan.

Dottern däremot, visade sin allra mest intoleranta sida. Dock råder just nu matjobbigt läge gällande vår hemlagade mat; i plugget käkar hon, enligt fröknarna, "som en grovarbetare".

Jag upplever att det har varit härligt skönt, avstressande och avkopplande att ha vardagsmiddagarna färdigplanerade. Visst har jag gjort veckomenyer förut men i Linas kasse var det mer av ett HELTÄNK: Använde du citronskal i en rätt ena dagen, så pressade du ner citronsaften i en annan skapelse andra dagen; ingen risk för "oj, vad är det där för en halvmöglig f d matvara längst inne i kylskåpet..."

Middagarna har varit goda, lättlagade och nyttiga och att de var väl tilltagna visste jag redan från början. Fast vi gillar rester i vår familj, att frysa in alternativt göra matlådor av. Bara man inte glömmer bort dem på balkongen...

Definitivt vill vi underlätta vardagen fler gånger och njuta av Linas matkasse!

Nu väntar en fullspäckad helg med mängder av roliga aktiviteter!


KRAM




Inga kommentarer: