torsdag 27 maj 2010

Ett bröllop och tusen festligheter...


Jag känner mig ganska prinsessbröllopsproppfull, gör inte ni det?
Överallt, i de mest kryptiska, oväntade sammanhang, smygs det in små påminnelser om det stundande eventet.

Dottern har nästan dagligen pratat om prinsesschokladen, den som ligger i de fina gröna askarna prydda med ett foto på Victoria och Daniel...Fast då hon vände och vred på en sådan på 7Eleven häromdagen blev hon lite besviken. Bilden på baksidan avslöjade att det inte alls är hennes favoritpraliner som gömmer sig i den.

I samma affär noterade jag också prinsessmazarinerna, med rosa glasyr och någon slags degspets runt. Två sådana och kaffe kostar 50 kr, ganska dyrt, tycker jag...

Stora möbelvaruhuset (IKEA) gör också vad de kan: Förgyller kanske en brödkorg i form av en prinsesskrona vårt frukostbord på landet snart?

Jag är absolut ingen motståndare till kungahuset och jag är uppriktigt sagt oerhört glad för Vickans och Daniels skull, de gifter sig av ren, skär och äkta kärlek. Och visst är det kul för dottern som verkligen får lov att frossa i prinsesseriet. Hon brukar faktiskt bläddra i tidningen Royal , mest för att beundra alla vackra klänningar, då vi besöker Konsum...

Men liiite väl överdrivet tycker jag allt att det är, det hela.

Fast såklart kommer vi uppmärksamma själva dagen D, 19 juni. Vi gör det genom att gå på en kombinerad inflyttningsfest/firande av värdparets tioåriga bröllopsdag, där TV:n har utlovats stå på "on" vid 15-tiden. Dresscoden är bröllopsklänning/sommarfin. Hm, måste nog låta motionscykeln gå på högvarv om jag skall åla mig i min älskade pistagegröna bröllopsskrud.

Men redan imorgon kommer jag känna mig i alla fall lite prinsesslik: Iklädd en av favoritklänningarna skall jag ut på tjejhäng. Utemiddag samt SATC-film står på fredagsmenyn. Dock blir det basketkängor a la Anna Bergendahl på fötterna...high heels är helt otänkbart lääänge till.

Hur GÅR det ikväll, förresten????Kommer vi till final???Jag är inte övertygad, tyvärr.

Redan ikväll blir det njutningar ,treorna på sonens skola bjuder föräldrar och syskon på trerättersmiddag. Emil fick med sig servitörsutstyrseln imorse, vit skjorta och finbyxor och han har avslöjat att de tränat ihärdigt på hur man serverar; dricka från höger och mat från vänster, eller var det tvärtom?

Torsdagskramar

1 kommentar:

Josephine sa...

Åh, vad kuuul med tjejkväll och SATC! Hört flera som gått och som var nöjda. Mysigt!

Miss you so!

KRAM!