måndag 3 januari 2011

Vanebildande...

...är dessa lediga dagar, man bildar en massa nya (o)vanor. Förutom att mumsa i oss på tok för mycket sötsaker har hela familjen vänt på dygnet; är det kanske hamstern Chico som inspirerar, eller bara det faktum att vi faktiskt har möjlighet att sitte uppe till mitt i natten och glo på film, eller susa nerför pulkabacken ganska nära midnatt (sonen), för vi behöver inte gå upp i ottan och rusa iväg till jobbet eller skolan?

Visst har vi gjort en del på lovet, men vi har ändå inte fått något GJORT här hemma, ni vet något sådant där VIKTIGT hantverksmässigt (typ tillverkat ett barnrum till). Men lusten har inte funnits där riktigt och inte heller tiden, vi har minglat en hel del med vänner och bekanta istället. Hela julhelgen var det släktkalas och sedan avlöpte en härlig nyårsfest här hemma hos oss i massa glada vänners lag. Och ungarna har lekt med kompisar heeela tiden, särskilt sonen som ju numera"strövar fritt"; ibland ser man inte röken av dem på hela dagen.

Men nu, nu blir det lite ändring i såsparadiset: Maken bokade igår kväll lite hastigt och lustigt en skidresa till Hassela. Så i eftermiddag far vi iväg på en fyradagars fjällresa, där vi bor på hotell med halvpension minsann. Det har vi faktiskt aldrig gjort tidigare men det passar riktigt bra nu för jag tycker mig ha lagat mat mest hela lovet...Nej, men skämt åsido, är det bra mat känns det givetvis awesome att sätta sig vid dukat bord.

Och tydligen finns det ett badpalats vid hotellet också; nice att relaxa där efter diverse turer i slalombackarna och turspåret (jag åker ju bara på längden).

Och ganska nice att få rå om varandra bara i lilla familjen också...

Och djuren? Katterna bor här hemma och tas om hand av en granne och hamstern har åkt iväg på staying hos hamsterkompisen Julio och tas mästerligt om hand av dennes mattar och hussar. Fast Julio och Chico får liksom inte chilla så mycket tillsammans, då kan de visst ha ihjäl varandra, vore ju lite synd...

Ja, vi ses till fjälls!

Kramisar

Inga kommentarer: