onsdag 17 november 2010

Tidig

Vi har faktiskt nyss tillverkat årets första knäck, mikrovarianten, sonen och jag. Vi tog lite vad som fanns i skåpen och själva smeten blev i alla fall smaskigt delikat. Återstår att se hur konsistensen blir, misstänker ganska rinnig. Mikroknäck har tendensen att bli just mjuk, istället för sådär segigt knäckig.

Men långkoket tar vi annan gång, nu var det mer "lätt, snabbt och sött"-parollen som gällde. Här följer receptet:

Emil och Lottas mikroknäck
(40 formar))

Ingredienser:

1 dl vispgrädde
1 dl muscovadosocker
1 dl sirap
2 msk salta jordnötter; hackad

Beskrivning:

Blanda allt utom jordnötshacket och koka i mikron på full effekt ca 6
minuter. Rör ner nötterna och kör 1/2 - 1 minut till. Häll i formar.


So long och mumsig eftermiddag på er!

Inga kommentarer: