söndag 5 september 2010

Söndagsgnäll

Vad jag njöt imorse när jag tidigt, nåja för att vara en söndag, gav mig ut på en härlig powerwalk. Trodde att det skulle vara glest i "spåret" men verkligen inte, det var många med mig som dragit på sig träningskläderna och kämpade sig fram.

Jag har sagt det förut men jag säger det igen: Mitt favoritpromenadstråk är verkligen breathtaking, det är sååå vackert längs vattnet. Idag var det flera båtar som låg och småputtrade därute på böljan, några äldre gubbar fiskade, värsta "Old Man and The Sea"...Det enda som störde idyllen var en stor, fet, död råtta som närapå blev nertrampad av undertecknad, hua...

Som inflyttad stockholmsbo har jag genom åren fått försvara att vi bor i Stockholms innerstad, ja MED två småbarn, som numera inte är några småttingar längre.

Trångsynta människor som på fullt allvar tror att Stockholm=Drottninggatan (mitt hatställe). Så fel, så fel, man skulle vilja dra med dessa stackare ut på mina rundor och visa allt vackert och "lantligt" som faktiskt ligger på promenadavstånd från vår bostad; visa hästen Nicke, med de jättegula tänderna, fåren, grisarna och alla andra djuren på 4H-gården. Visa alla fiskeställen, alla lummiga parker och små skogsdungar som är "lungorna" här.

En bekant, som också är kungsholmsbo berättade häromdagen att en kompis till henne på fullt allvar trodde att det inte fanns några fotbollsplaner här i stan, que???Denna människa blir nog svimfärdig om man skulle avslöja att vi har en jättefin sandstrand med tillhörande bad inom femton minuters walking distance (i kidsens promenadtakt).

Anledningen till att jag tar upp detta negiga denna underbara söndag är att jag i veckan råkade träffa på en gammal bekanting på tunnelbanan som just undrade om vi fortfarande höll till i stenöknen. Som vanligt fick jag hålla ett litet försvarstal: "Vi har ju vårt lantställe du vet, 3000 kvm gräsmatta, utedass, sjöutsikt".

Rejält arg på mig själv blev jag efteråt, varför skall jag alltid behöva ursäkta vårt val av boende? Varför kan jag inte bara möta sådan här kritik med att helt frankt erkänna att jag älskar vår lägenhet på underbara Kungsholmen, jag älskar närheten till allt, även om vi inte direkt varit överrepresenterade på restaurangerna och pubarna de senaste åren, men vadå, kidsen blir ju bara äldre och äldre. Och nart går de på gymnasiet tillsammans med en massa ungdomar från ..."landet".

Så, skönt det var att lätta lite på trycket! Nu skall jag börja med eftermiddagsbaket, älskade syster med familj kommer på fika och middag strax!

Söndagskramar från mig

4 kommentarer:

Pia sa...

Jag känner en familj med två telningar i 5-10 årsåldern som precis sålt sin villa i en förort för att flytta in till Stockholm och bo i lägenhet. De gör det för att få mer kvalitetstid i familjen eftersom föräldrarna jobbar och är aktiva i Stockholm. Helt rätt tycker jag.

Men jag undrar var du hittar en 4H-gård på Kungsholmen? Vad är det jag har missat?

matts sa...

jag är bara en Månkarbo bo men jag läser din blogg Kul !

Josephine sa...

Nu slutar du BUMS med att köra försvarstal över vackra Kungsholmen och vackra Stockholm! Det ska inte behövas för ni bor ju helt underbart och de som inte vet det har missat något!Klart de flesta är avis bara! =)

MEGAKRAM

Lotta sa...

Pia: 4H Huvudsta heter mitt andningshål, det ligger strax bortanför Pampas Marina. Jag promenerar förbi där flera gånger i veckan och tar med kidsen dit titt som tätt. Där kan man rida på ponnies, fika, grilla och är man djurintresserad kan man från 10 års ålder vara med och sköta djuren några gånger i veckan.

Kramar