onsdag 8 september 2010

Att ta eller inte ta...

Att ta eget ansvar; hur lär man kidsen det? Kanske genom att faktiskt låta dem ta just eget ansvar, för läxläsning, packning av skolväska, träningstrunken etc. Att inte påminna eller lägga sig i.

Det kanske var denna coola inställning som gjorde att sonens "mellis-innan-fotbollen" vare sig blev tillverkat eller nerpackat imorse. Nämen oj då, läxböckerna följde visst inte med sonen hem idag heller, "det får du ordna imorn"beordrades han därför. Så istället för att dra hem direkt efter heldagsäventyret på Skansen ska han pallra sig iväg till skolan och hämta hem materialet.

Det roliga är att min käre make tror att ungarna packar ner sina idrottskläder, tar hem sina små läxor med mera helt av sig själva, att de så att säga är självgående utan behov av påminnelser och tjat. Han har liksom missat att det finns en person i familjen som är projektledare, som ser till att alla vimsiga trådar hålls ihop, någorlunda, och det är så klart moi!

Maken är duktig och klarar av att hålla koll på något lite då och då. Och visst, han har heeela ansvaret för fotbollsträningen, ähum. Konstigt att han ibland missar att kidsens fötter växer otroligt fort under sommaren, så fort att de måste ha nya fotbollsskor direkt då höstsäsongen startar. Och trots att han får samma veckomail från skolan som jag så har han mycket sällan koll på ungarnas läxor och uppgifter. Men visst, "de klarar ju allt själva".

Fast dottern är faktiskt otroligt duktig på att reda sig själv, hon förbereder, packar ner och lägger t ex fram sina kläder kvällen innan, skönt! Sonen, ja, han hittar hela tiden på så mycket annat som är tusen gånger mer intressant än att hålla koll på läxor hit och matsäck dit. Nu är det exempelvis försäljning av jultidningar som gäller. Efter att i tabellform ha jämfört fem olika jultidningsförlag, eller rättare sagt de premier man kan komma upp i hos de olika konkurrenterna, bestämde han sig för att satsa på ett.

Han har mycket väl satt sig in i utbudet och provade också ut sin lilla reklamjingel på mig innan han gav sig iväg ut på försäljning. Tror att han inledde det hela med att berätta att han säljer samlingsboxen av "komedin, visst heter det komedi mamma?" Solsidan (hans egen favorit).

Men ikväll blir det ingen försäljning, det blev straffet för att han glömt läxböckerna i plugget. Och i hallen står gympaväskan och småmöglar, ouppackad; i badrummet har benskydden funnit sin viloplats på tvättmaskinen sedan i måndags-eget ansvar, eller hur?

Fast i kylskåpet tronar en matsäckspåse färdigfixad och klar och bara väntar på morgondagens äventyr...

Trevlig onsdagskväll på er!A

1 kommentar:

Josephine sa...

Oj oj oj...känner tyvärr igen hela kittet. Dotra är mycket duktig och ansvarsfull, så ingen skugga över henne...men men..Du kommer ihåg boken, som jag rekommenderade förra året; Projektledaren säger upp sig? En mycket arg och bitter kvinna öser ur sig allt så att säga.. Fast intet nytt under solen i och för sig.

Miss you so! När ska vi ses!?? KRAM!