torsdag 14 januari 2010

Your heart in your mouth...


Varför jag hade hjärtat i halsgropen två gånger i förrgår:

1, "Emil har ramlat på en isfläck på skolgården och slagit i bakhuvudet, han mår lite illa och är trött så det är nog bäst att ni kommer och hämtar honom", meddelade fritidsfröken då hon ringde upp min mobil på jobbet. Maken befann sig turligt nog på hemmakontoret och kunde snabbt vara på plats.

Under min, till synes, alltför lååånga resväg hem hann hemska bilder vimla förbi och
hur var det nu igen man gör vid en eventuell hjärnskakning, skall man förresten inte vara nästan avtuppad om man ska uppsöka läkare, eller? Så klart visste underbara Närakuten Sabbatsberg på råd och informerade om att det var lugnt läge samt avvaktan de närmsta timmarna som gällde. Man skulle kolla att han inte såg dubbelt, hade reflexer och om han kräktes var det dags att fara in tíll sjukan.

Nu var det ingen fara med Emil men hua vad rädd man blir när något sådant här händer!

2, Knappt hade jag hunnit smälta allt detta förrän sonen meddelade att: "Sally kommer dö, hon tappar alla sina tänder". What? Nu var det inte ALLA tänder som var på väg ut, BARA den ena framtanden och så var dennes granne ganska lös...

Eftersom vi är marsvinsrookies och inte kunde förklara denna märkliga situation, vände vi oss till diverse marsvinsforum på nätet! Vi fick veta att det faktiskt är ganska vanligt att dessa små gnagare tappar både en och två tänder och att det kan bero på att de blivit tappade och då slagit i eller att de lider av mineralbrist.

Hm, efter förhör med ungarna intygade de att ingen tappat Sally, men what about mineralbrist? Kanske har hon inte fattat att hon skall slicka på mineralstenen?

Lite tvångsmatning med denna resulterade i...nada, hon verkade inte gilla mineralsten överhuvudtaget.

Lugnande besked dock, tänderna växer ut igen , och det ganska snabbt dessutom. Under tiden består Sallys meny av söndersmulad marsvinsmat samt diverse gourmetpuréer av banan, apelsin...

Avslutningsvis har denna vecka gått otroligt fort och hela lilla familjen har lyckats hamna på sina rätta platser i skol-/jobb- samt aktivitetshjulet; allt snurrar!

Ser fram emot en lugn helg då julen skall dansas ut!


KRAM

1 kommentar:

Josephine sa...

Skönt att det gick bra med Emil (och Sally)!

Kommer aldrig glömma när Gustav och Hilda kom hem efter en pulkaåkning förra året och det bara rann blod från hela Gustavs huvud ner i ansiktet, mössan var genomdränkt. Han hade ramlat av och slagit i huvudet i isen. Som tur var gick det bra, men usch vad otäckt det var!

Stor KRAM!