torsdag 21 januari 2010

Feng shui: Oui, oui...


Vårt hem är ganska lite feng shui just nu:

* Sovrummet, det rum som enkom skall användas i avstressande och relaxande syften, är nu inget annat än ett slags lagerlokal för makens allehanda möbler från exkontoret. Vårt vindsförråd är överfullt och möblerna "skall ju ändå snart säljas på Blocket"...Bara det att det tar lite tid att lägga ut bilder och annonstexter och sen skall det ju komma en massa folk och titta också, folk som kanske inte ens KÖPER eländet sen...

*Matrummet, där maken har sitt lilla kontorsHÖRN. Detta hörn upptar alltsom oftast 2/3 av rummets yta, många dokument och papper blir det.

* Än badrummet då, där råder väl lugn och harmoni? Tja, förutom ett non-existing ventillock, en trasig duschkabin samt en icke-fungerande tvättmaskin, så är väl det ganska ok.

* Vardagsrummet är en aningens feng shui, om man exkluderar de två garderobsdörrarna som står käckt tillbakalutande längs ena kortväggen. De inhandlades på IKEA-rea, i något slags rus, tror jag och de skall användas i vårt framtida nybygge.

* I k och barnrum råder ett relativt lugn, om man bortser från djurfarmen i det senare. Där huserar ju Sally i sin 1,5 meter långa bur, ivrigt påhejad av Molly och Maja, som frekvent slickar sig om nosen så fort de spottar den lilla pälsläckerbiten. Det jag läst om andra marsvin och deras kattsyskon stämmer inte: Exempelvis återfinns aldrig Sally sittandes på något katthuvud eller liggandes i någon kattfamn, slickandes av en kattmun...

DOCK: Jag älskar vår mysiga 1800-talslägenhet fullt ut, med sin nötta charm, sina skavanker och sin SJÄL. Man tänder lite ljus, sätter färska snittblommor i fin vas och voila, Elle Interiör, stig på!

Här är verkligen hemma för oss och vi har turen att också ha nära till allt; barnens skola, deras kompisar, kommunikationer, aktiviteter, affärer, skogen...

Skämt åsido så befinner sig ju vårt hem i ett slags in-between vakum; vi SKA bygga vägg och renovera, fast inte just nu har det, av vissa anledningar, tyvärr visat sig.

DOCK2: Vi umgås bara med folk i liknande situation eller som i varje fall tycker det är helt ok att komma till ett hem som inte återfinns i Home Makeovers deltagarlista!

Så, vad blev summan av detta? En ganska nöjd kaoskram från mig, eller?

Inga kommentarer: