torsdag 28 januari 2010

Stormvarning


Ja, denna vecka har stormarna kring jobbet inte enbart varit vädermässiga.

Ånej, kära gamla Tappströmsskolan tilldelades under onsdagen feta rubriker på aftonbladet.se samt var även kvällens öppningsnummer på ABC-nyheterna.

Vaffår då, då, vaffår gör di på detta viset? Jo, några elever hittade ju en liten cannabisodling i en av kulverterna, och denna grönskade inte alls "rakt under klassrummen", som media hävdade. Kanske skulle växterna, i värsta little shop of horrors-stil, spränga sig upp genom golvet och ringlande sluka allt i sin väg???

Sådana här odlingar upptäcks dagligen och hur stora rubriker blir det då? Men det är klart, nu hände det på en kommunal SKOLA. Någon undrade vidare hur vi lärare kunnat undgå att upptäcka det hela. Eh, hur ofta ränner man omkring långt nere i underjorden för att kolla att allt står rätt till på sin arbetsplats?

Och sedan rör sig ett gäng andra människor på skolan också, vi äger inte våra lokaler utan de hyrs flitigt ut av kommunen, bland annat till diverse olika föreningar. Så varför i sjutton har inte fiskeföreningen anat oråd?

Men det är klart, lite mannen under trappan-feeling har man allt gått omkring med lately. Tänk, medan man trampat runt och stångats nästintill blodig p g a alla besparingskrav, har en smärre förmögenhet frodats," rakt nedanför fotsulorna"...
Men Crime doesn´t pay, det vet ju alla.

Utåt sett undras det nog hur i sjutton skolan lyckats skrapa ihop ett överskott på flera hundra tusen, och HUR kunde det förresten bjudas på så MÅNGA tårtor igår???

To be continued...

Nu har hela familjen samlats efter att ha odlat dans-och skridskointressen under några timmar och snart andas man fredagsluft igen.

Frodig torsdagskram

Inga kommentarer: