fredag 18 februari 2011

Gott och blandat

Perfekt formade, små snöstjärnor virvlar yvigt och ystert omkring, stundtals genomborrade av pigga, envisa solstrålar...Detta rakt utanför mitt vabfönster. Jodå, lillpluttan är hängig och hemma idag.

For once delade jag och maken på bördan; han vab:ade förmiddagspasset och jag fick eftermiddagen. Läget är mycket lugnt här, dotra kollar mest på TV och spelar DS, som sig bör då man är krasslig.


Endast två orosmoln svävar på den wilhelmssonska himlen:

1, Tyvärr har jag råkat radera sms-aviseringen, med löpnummer och så vidare, på Saras örhängen (Blomdahls superbra sådana), beställda från Lyko och betalade! Tyvärr igen, så svarar Lyko varken på mail eller telefonsamtal. Morrrrrrrrr!


2, Chico the hamster har lärt sig öppna en av luckorna till sin bur. Det kom jag på härom natten då jag vaknade av ett förskräckligt prasslande, från KIDSENS RUM, ett väsentligt antal steg bort.
  En vidöppen lucka avslöjade att Chico rymt. Sonen, som såklart vaknade av ståhejet, fångade på ett kick in sin lilla älskling och satte upp några hinder framför luckan. Dessa stoppade dock inte vidare utflykter och luckan stod snart öppen igen. Misstänker att hamstern är extremt uttråkad och därför hittar på en massa bus...


Nu är eskapaderna inne i garderoben ett minne blott för smitluckan har försetts med ståltråd, hårt virad sådan...
 Det är märkligt hur en liten hamster kan bli en så kär familjemedlem ( bara det att han tillägnas närapå ett halvt blogginlägg), men faktum är att han är helt otroligt söt och tam.

Just det, en händelse kunde bildat det tredje molnet:

Vi far till Lofsdalen på sportlovet och bestämde oss sent omsider för att bo ihop med älskade syster med familj i den 6-bäddsstuga som de sedan länge hyrt. I onsdags skulle jag bara ringa och kolla av detaljerna med stuguthyraren samt höra om man kanske kunde få två nyckeluppsättningar.



Nähä, får man inte bo åtta personer i den stugan,  försäkringen vid eventuella olyckshändelser såsom brand, täcker inte, nä, nä...(borde man förstått helt av sig själv, ju...)


Lyckligtvis fick vi tag på en liten lägenhet som dessutom ligger mycket nära syrrans stuga och som, för endast några hundralappar extra, även tar emot våra två katter. Chico är sedan länge inbokad på inkvartering på Arken Zoo, Kungsholmen.


Så allt lugnt och vi kan börja fira helg. Inga större planer just nu, annat än fotboll, handboll, fix inför fjällresan . Sara får stå över handbollsmatchen imorgon, även om hon envist hävdar att hon visst kan vara med. Hon har ingen feber nu men hon får vänta med handboll, i alla fall tills söndagsträningen...



KRAM

Inga kommentarer: