söndag 15 januari 2012

Time flies!

Det är obegripligt hur fort tiden går och det som kändes som en oändlig ocean av tid har nu mer formen av en liten, ynka rännil. För hur vi än vrider och vänder på det så är det snart dags att ta avsked av Zanzibar, av Tanzania, av vår on tour 2012, av vår lilla afrikanska smakportion!

Imorgon tar vi återigen inrikesflyget Precision till Dar es Salam, där vi stannar en natt på ett strandhotell för att på tisdag sätta oss på British Airways morgonflyg mot London och därefter ta resans sista och sjunde flyg hem till Svedala.

Sammanfattningsvis var kombon äventyrsspäckad safari och mer sol (nja, ingen solar egentligen här men någon stråle har ju oundviklingen träffat vår bleka hud)-och badbetonad zanzibarvistelse perfekt! Att vi sedan fick något som kan karaktäriseras som total safarijackpot var såklart en ren och skär lyckträff; vi befann oss på exakt rätt plats vid exakt rätt tidpunkt. Vi hade birollerna, de vilda djuren huvudrollerna, i den actionfyllda, och stundtals även grymt blodiga, filmen om the wilderness.
Som redan nämnts så hade maken från början tänkt att vi skulle bo på flera ställen här på Zanzibar, men jag bromsade honom lite där och tyckte att det räckte med att bo på fyra lodger på fem dagar under safarin och att vi kunde coola ner lite på ön. Men eftersom det är så lätt att vara efterklok är det bara att inse att ja, vi skulle följt hans ursprungliga ide; för det blev lite långtråkigt att bo på samma resort hela tiden, man har liksom ätit sig igenom menyn  gång på gång och man känner varenda en i personalen. Fatima till exempel, hon står här bredvid och skriver sin femte lapp om att hon vill komma och bo hos oss i Sverige. Hon hade nära till tårarna då hon nyss insåg att det är imorgon vi ger oss av….Fast att kela med lilla bengalkattungen Sweet baby, det får kidsen ALDRIG nog av....

Det är underbart att semestra i Tanzania/Zanzibar, allt är sååå äkta, så härligt shabby chic, så orört och här har man inte fastnat i massturismens ibland hänsynslöst trista klor. Vi har hittills inte haft något enda litet problem med transporter, såsom inställda flyg, taxibilar som inte dyker upp etc och ALLA människor vi kommit i kontakt med har varit så hjälpsamma..Jalfi till exempel, han håller till nere i byn Kizimkazi och roddar med båtutflykter samt hjälper sin syster som driver den lilla ruckliga affären.


Häromdagen tog han med oss på den oförglömliga utflykten Blue Safari och nu idag stack han, Emil och Niklas iväg på djuphavsfiske kl 06.00 sharp och fångst var guaranteed, annars money back (ja, ja, kanske en del av dem i alla fall…). Glädjande nog blev det fångst, Emil och Niklas drog upp en dorado på 5 kg och ikväll kommer vi få den tillagad åt oss samt serverad ute på hotellpiren. Kökschefen kom själv ner till stranden och hämstade havsvidundret för leverans till köket.

Igår for vi på en heldagsutflykt till Paje, en lite större ort på östsidan, och det är kite surfarnas eget paradis. Där tog vi både drinkar samt träffade också denna resas allra första strandförsäljare, två massajer som sålde pärlsmycken. Givetvis handlade och prutade vi så det stod härliga till!
Jag kan inte säga att jag har någon som helst hemlängtan, som kidsen faktiskt har. Möjligtvis att jag längtar lite efter fil och yoghurt, som inte finns att få tag på här, ty här är maten all African!

För de som skulle vara intresserade av en liknande resa som vår finns det en oändlig mängd arrangörer att välja mellan och efter gedigen research föll vårt val slutligen på Lejonresor. Vi bokade flygresan tur o retur Sverige- Dar es Salam själva (och kunde då utnyttja en hel massa poäng vi hade via våra British Airways visakort), allt därutöver, såsom safari, boenden under safarin, transporter, boende på Zanzibar, ordnade alltså Lejonresor. De har kontaktpersoner på plats överallt och de är noga med utvärdering och uppföljning av sina äventyr.

Jag har förresten börjat kika på ett annat spännande koncept som Lejonresor arrangerar, s k “prova på-/utvärderingsresor”. Detta innebär att man mot ett reducerat pris får flyga till spännande och exotiska destinationer såsom exempelvis Madagaskar men då ingår visst “arbete” också. Detta arbete kan innebära  utvärdering av olika hotell, utflyktsmål med mera.

Men det, gott folk, blir en helt annan blogg…

Kramisar från mig och vi ses!

Inga kommentarer: