onsdag 30 mars 2011

Vardagsdilemma

Då vardagen rullar på in the speed of light och det är mycket som skall göras och hinnas med, då ORKAR man bara inte en massa tjafs och gnäll.

Frukosten är just en sådan gnällkälla hemma hos oss och det är kidsen som  aldrig tycks vara riktigt hungriga eller nöjda med utbudet.

Det har valsat runt åtskilliga brödsorter, flingsorter, yoghurtar och ibland har vissa faktiskt fått stämpeln "favvo" och stannat kvar, åtminstone i en vecka. Sedan en tid har det dock rått stiltje, "ingenting" har det funnits att äta och det är sonen som haft mest problem på frukostfronten (dottern pillar skapligt i sig av en macksort hon tycker är helt ok).

Men, nu har sonen upptäckt smoothien, en härligt uppfriskande morgonmilkshake som går hur smidigt som helst att tillverka själv med hjälp av en handmixer! Imorse avnjöts blandningen avokado, frysta blåbär (viktigt att de är frysta för den rätta milkshake-effekten och osockrade, såklart), naturell yoghurt (3 %) samt en skvätt mellanmjölk.

Voila, lilla mamma fick en också! Kanske smoothietrenden håller i sig hos oss; jag hakade aldrig på då den fick sitt allmänna genombrott för ett antal år sedan, men nu??? Sonen planerar i alla fall redan nästa blandning, han vill ha i både banan och avokado  ..och så kanske lite mango?

Ha nu en riktigt härlig onsdag och passa på att gå ut i solen om än bara för några minuters lunchlap, man behöver sååå väl denna injektion av D-vitamin (?)!

Kramis

1 kommentar:

elin lindstedt sa...

Åhhh smoothie som är så GOTT. mmmm....

Låter som han kan bli en bartender om han fortsätter hitta på såna goda blandningar :) Shysst av honom att bjussa sim mamma på en oxå :)
KRAM